Tudományos-innovációs képzések indulnak a Kar oktatói és kutatói számára

2021.12.01.
Tudományos-innovációs képzések indulnak a Kar oktatói és kutatói számára

Innovációs tréning

Az innováció egyre fontosabbá válik a bölcsészettudományok területén is. A Karon születő számos kreatív ötlet azonban a tapasztalat szerint nem fordítódik át innovációs projektekbe, az egyetemi innovációs pályázatokon is nagyon alacsony a BTK-s kollégák részvétele. A kari innovációs kultúra fejlesztése és konkrét innovációs projektek kidolgozása, illetve elindítása érdekében innovációs tréninget szervezünk a Kar főállású oktató-kutató munkatársainak egy külső professzionális tanácsadó cég trénereinek vezetésével. A képzés végeredménye reményeink szerint több olyan innovációs projektötlet lesz, amelyekkel sikeresen lehet pályázni Proof of Concept innovációs pályázatokon. 

A képzés időpontja: 2022. január 25. (kedd), egész nap 

Helyszíne: ideális esetben jelenléti (a helyszínről később küldünk információt a jelentkezőknek). Amennyiben a járványhelyzet nem teszi lehetővé január 25-én a jelenléti találkozást, a képzést elhalasztjuk vagy áttesszük az online térbe.

  • A képzést minimum 12 fő jelentkezése esetén indítjuk el, a maximális létszám 20-24 fő. 
  • A tréning a kari oktató-kutató kollégáknak ingyenes. 
Jelentkezni az alábbi űrlapon lehet 2021. december 7-ig. 

További információért írjon a tuddh@btk.elte.hu címre. 

Angol tudományos írás képzés

A kari kiválósági célok elérése és a Karhoz kapcsolódó Q1-Q2-es publikációk számának növelése érdekében ebben a tanévben is indítunk angol tudományos írás képzést a Karon főállású oktató-kutató kollégáknak. A képzésre azon kollégák jelentkezését várjuk, akiknek a kutatásuk készen van, már „csak” publikálni szeretnék. A képzés végeredménye az elkészült tanulmány lesz. 

Az online képzés időtartama 4x180 perc, amelyhez egyéni házi feladatok kapcsolódnak (tulajdonképpen a saját tanulmány megírása).  A korábbi képzés tapasztalatai alapján hosszabb időt hagyunk a tanulmányírásra, így a képzés várható ütemezése: az első alkalom januárban lesz, majd közös egyeztetés szerint a többi időpont arányosan elosztva a tavaszi félév során, május végi befejezéssel. 

A kutatási témák eltérő profilja szerint két csoportot indítunk:

  1. Empirikus adatokra épülő (adatbázisokból nyert adatok, mérések vagy kísérletek eredményein alapuló) tanulmányok írása
  • oktató: Csizér Kata, első időpont: 2022. január 6. 14-17:00
  1. Elméleti kutatásokra épülő tanulmányok írása
  • oktató: Illés Éva, első időpont: 2022. január 13. 14-17:00

A kurzusok helyszíne: online, Teams 

  • A maximális létszám csoportonként 10-12 fő. Túljelentkezés esetén előnyt élveznek a korábbi kurzuson még nem részt vett kollégák.
  • A képzés a kari oktató-kutató kollégáknak ingyenes. 
Jelentkezni (mindkét kurzusra) az alábbi űrlapon lehet 2021. december 15-ig. 

További információért írjon a tuddh@btk.elte.hu címre. 

Angol prezentációs tréning

A kari kiválósági célok elérése érdekében angol prezentációs technikák képzést indítunk a Karon főállású oktató-kutató kollégáknak. A képzés során a résztvevők megismerhetik az angol tudományos előadások felépítését, jellegzetes nyelvi fordulatait, illetve személyre szabott tanácsokat kapnak prezentációikhoz a kurzus oktatójától. A képzés kétalkalmas. Mivel a korábban meghirdetett hasonló kurzusra többszörös volt a túljelentkezés, két csoportot indítunk.

Választható időpontok:

Helyszíne: online, Teams 

  • A maximális létszám 10-12 fő. A jelentkezések elfogadásáról a jelentkezési sorrend alapján döntünk.
  • A képzés a kari oktató-kutató kollégáknak ingyenes. 

További információért írjon a tuddh@btk.elte.hu címre.