Újabb adatbázisok érhetőek el könyvtárainkban

2023.12.15.
Újabb adatbázisok érhetőek el könyvtárainkban

KOREA RISK GROUP ADATBÁZISOK

Az ELTE egy hónapos próba-hozzáférést kapott a Korea Risk Group adatbázisaihoz. A Korea Risk Group 2010-ben alapított független információgyűjtő és adatelemző vállalat, amely főként a Koreai-félszigetre koncentrál. Szolgáltatásai között megbízható hírek, adatok, adatelemzések és egyéb kutatási eszközök találhatók.

Az elérés időtartama: 2023. december 1 - 2023. december 31.

Részletek

CNBKSY - BOOKS OF MODERN CHINA (1840-1949)

Az ELTE 3 hónapos próbahozzáférést kapott a Shanghai Libray CNBKSY (Quan Guo Bao Kan Suo Yin) elnevezésű platformján található Books of Modern China (1840-1949) adatbázishoz. Az adatbázis több mint 120 ezer könyvet tartalmaz, amelyek teljes szöveggel kereshetők és másolhatók is.

Az elérés időtartama: 2023. december 1 - 2024. március 1.

Részletek

EBSCO SOCINDEX WITH FULL TEXT ADATBÁZIS

Az EBSCO 2023. december 31-ig próbahozzáférést ajánlott fel az EBSCOhost platformon elérhető SocINDEX with Full Text adatbázishoz. Az ELTE 2024-re előfizetett az adatbázisra, így a hozzáférés folyamatos lehet 2024. december 31-ig.

A SocINDEX, a szociológiai kutatások legátfogóbb bibliográfiai adatbázisa, a legjobb szociológiai folyóiratok indexált rekordjait kínálja, amelyek számos kapcsolódó tanulmányt lefednek.

Részletek

EBSCO OPEN DISSERTATIONS

Az EBSCO Open Dissertations az elektronikus szakdolgozatokat és disszertációkat (ETD) teszi szélesebb körben elérhetővé a kutatók számára. A kezdeményezés az EBSCO és a BiblioLabs együttműködésében jött létre. A dokumentumokat egy jól kereshető platformon, az EBSCOhoston lehet kiválasztani és kutatni, akár önálló adatbázisként, akár az egyetem által előfizetett más adatbázisokkal együtt.

Részletek