Változó világ ‒ Változó Erdély // doktorandusz konferencia

2020.02.13.
Változó világ ‒ Változó Erdély // doktorandusz konferencia
A Romániai Magyar Doktoranduszok és Fiatal Kutatók Szövetsége és a Partiumi Keresztény Egyetem 2020. május 22‒23. között Változó világ ‒ Változó Erdély címmel szervezi meg az V. Erdélyi Történelemtudományi Doktorandusz Konferenciát.

A tanácskozás szakmai fórum kíván lenni a tágabb értelemben vett Erdély történetével foglalkozó doktoranduszok, doktorjelöltek, PhD fokozattal rendelkező vagy annak megszerzése előtt álló fiatal kutatók, valamint MA hallgatók számára, tanuljanak és/vagy dolgozzanak romániai, magyarországi vagy bármely más ország egyetemén, kutatóintézetében, illetve egyéb szakmai munkahelyén (levéltár, múzeum, könyvtár).

A szervezők célja, hogy lehetőséget teremtsenek az Erdély történetével foglalkozó fiatal kutatók számára, hogy interdiszciplináris megközelítésben ismertessék és vitassák meg eddigi kutatási eredményeiket. Ezért tudományterülettől függetlenül nyitott azok számára is, akik Erdély, a Partium és a Bánság történetével kapcsolatos kutatásokat folytatnak. Az elhangzott előadások írott változatait lektorált tanulmánykötetben kívánjuk megjelentetni.

Jelentkezni 2020. március 31-ig az alábbi űrlap kitöltésével lehetséges.

Helyszín: Partiumi Keresztény Egyetem, Nagyvárad.
A részvétel ingyenes!