2018.02.18. vasárnap   
.: Home :.    »    Menü  
  
   
   
   
   
   
   
   
   
.:  :.
   

Sikeres volt a Nyílt Nap a Bölcsészettudományi Karon


Az ELTE Bölcsészettudományi Kar 2014. január 24-én megrendezett Nyílt Napja az elmúlt évekhez hasonlóan idén is hatalmas érdeklődésre tartott számot és nagy sikert aratott. A Nyílt Nap programjain az előzetes várakozásokat, és a tavalyi látogatottsági számot felülmúlva közel 1500-1600 középiskolás vett részt. Reggel 8 órától kezdve érkeztek a látogatók az ország, illetve a Kárpát-medence különböző középiskoláiból, volt érdeklődő diák Sopronból, Zalaegerszegről, de Kassáról és Marosvásárhelyről is. A Gólyavár előterében a felállított standoknál egész nap tájékoztatták őket a Diákhitel Központ munkatársai, felvilágosítást kaphattak a TEMA Erasmus Mundus mesterképzésről, valamint a Szakmódszertani Központ pultjánál választ kaphattak a tanárképzéssel kapcsolatban felmerülő kérdéseikre is. A központi programok és szakos tájékoztatók időtartama alatt az Esélyszobában a speciális igényű hallgatók lehetőségeiről is érdeklődhettek a Nyílt Napra érkező diákok.

A Nyílt Nap hivatalos programsorozatát – melyre zsúfolásig megtelt a Gólyavár Mária Terézia és Pázmány Péter terme is – dr. Dezső Tamás, az ELTE BTK dékánja nyitotta meg. Beszédében bemutatta e patinás egyetem múltját, a jelenében rejlő örök érvényű értékeket és a bölcsészhallgatók számára nyitva álló lehetőségeket. Ezt követték Sujtó Attila a BTK Hallgatói Önkormányzat elnökének lelkesítő szavai a színes, változatos bölcsészéletről, a bölcsész életérzésről. A köszöntők után dr. Cseszregi Tamástól, az ELTE Oktatási Igazgatójától hallhattak az érdeklődők egy igen hasznos és informatív előadást a felvételi rendszer és a pontszámítás mikéntjéről, valamint a felvételi stratégiákról. A hivatalos megnyitó zárásaként dr. Brenner Koloman stratégiai ügyek dékánhelyettese ismertette a Kar elképesztően sokrétű és színes képzési struktúráját, illetve részletes tájékoztatást adott az alapszakos illetve osztatlan tanári képzésekről. A gólyavár Mária Terézia-termében zajló programokat dr. Gintli Tibor tanszékvezető egyetemi docens teltházas mintaórája zárta, előadásának címe "Allegória és szimbólum között. Ady képalkotásának sajátosságai" volt.

A központi programok végét követően, a vezető oktatók és a szakos hallgatói érdekképviselők jóvoltából kétszer 45 percben a szakos, illetve szakirányos tájékoztatók kerültek megtartásra. Az érdeklődés ezeken a programokon sem hagyott alább, és a Nyílt Napra látogató középiskolások alapos ismeretekkel felruházva, kérdéseikre választ kapva, magabiztos mosollyal az arcukon indultak haza: az ELTE BTK-t választják első helyen.


.:   Portálkezelői menü  •   Tartalom módosítása  •  Utolsó módosítás: 2014.04.07.      :.
.: facebook :..: iwiw :.
 ESEMÉNYNAPTÁR   
2018 február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
 ESEMÉNYEK   
Kulturális Örökség Tanulmányok - Múzeumi kurátori ismeretek specializáció
2018 őszétől új "Múzeumi kurátori ismeretek" elnevezésű specializáció
választható az Atelier Tanszék Kulturális Örökség Tanulmányok MA
képzésén belül. Részletek »
Campus Mundi ösztöndíj - felhívás
Campus Mundi ösztöndíjjal a hallgatók a világ szinte bármely országában tanulhatnak egy félévet, szakmai tapasztalatot szerezhetnek, illetve kapcsolati tőkére tehetnek szert, amellyel előnyt szereznek majd a munkaerőpiacon. Részletek »
Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál - felhívás
A fesztivál kiemelt célja, hogy a filmkészítés egyik legfontosabb társalkotójára, az operatőrre, munkája jelentőségére irányítsa a figyelmet, és lehetőséget teremtsen fiatal művészek bemutatkozására. Részletek »
 Tervezte ::  .: ELTE IIG WDG.IWDG :.
  © 2 0 1 0 - 2 0 1 8   E L T E   B Ö L C S É S Z E T T U D O M Á N Y I   K A R     M i n d e n   j o g   f e n n t a r t v a .
Cím :: ELTE BTK – 1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A.,   •   Telefon :: (+36) 1 411 6500   •   (+36) 1 411 6700   •   (+36) 1 411 6900   •   Webform :: küldje el véleményét!