A figuratív nyelvhasználat hatásai a reklámokban

A figuratív nyelvhasználat hatásai a reklámokban
03/08

2021. március 08. 18:00 - 19:00

ONLINE

03/08

2021. március 08. 18:00 - 19:00

ONLINE


Paula Pérez-Sobrino "Unpacking Creativity: The power of figurative communication in advertising” című előadásával folytatódik az Interkulturális Nyelvészet Doktori Program Figurative Language Across Cultures című sorozata.

Az előadás célja bemutatni, hogy a  figuratív kommunikáció különböző típusai és kombinációs lehetőségei a reklámokban milyen módon befolyásolják a fogyasztók reakcióját. Empirikus – főleg kísérleti  vizsgálatok – alapján arra kapunk választ, hogy a nyelvi, képi és akusztikus modalitásban megjelenített figuratív kommunikáció mekkora meggyőző erővel rendelkezik, és milyen hatással van a reklám különböző nyelvi és kulturális háttérrel rendelkező befogadóira. A figyelem középpontjában az a kutatási kérdés áll, hogy a figuratív nyelvhasználat különböző típusai és ezek kombinációi mennyire hatékonyan működnek a reklámokban. 

Dr. Paula Pérez-Sobrino kognitív nyelvész, a logroñói University of La Rioja  Modern Filológiai Tanszékének kutatója és oktatója, több nemzetközi kutatócsoport tagja. Marie Skłodowska-Curie-ösztöndíjasként 2015-től 2017-ig a Birminghami Egyetemen egy multimodális metaforával kapcsolatos projekt közreműködője volt.  Fő kutatási területe a figuratív nyelv és a multimodális kreativitás. Monográfiája a Benjamins Kiadónál jelent meg 2017-ben a következő címmel: “Multimodal Metaphor and Metonymy in Advertising.” Társszerkesztője a Benjamins Kiadónál szintén 2017-ben publikált ‟Constructing Families of Constructions” című kötetnek.

Az előadás MS Teams felületen zajlik, a linkhez regisztrálni szükséges a szabo.rita@btk.elte.hu e-mail címen.

Az előadás absztraktja
Az előadóról