Anyanyelvünk évszázadai 10.

Anyanyelvünk évszázadai 10.
06/13 - 06/14

2024. június 13. - 2024. június 14.

Kari Tanácsterem (A ép., fszt. 39.), Benkő Loránd-terem (A ép., 4. em., 428.)

06/13 - 06/14

2024. június 13. - 2024. június 14.

Kari Tanácsterem (A ép., fszt. 39.), Benkő Loránd-terem (A ép., 4. em., 428.)


Az ELTE Magyar Nyelvtörténeti, Szociolingvisztikai, Dialektológiai Tanszéke, valamint a tanszék Benkő Loránd Nyelvtörténeti Hallgatói Műhelye – az ELTE Tehetséggondozó Programjának keretében – idén is megrendezi hagyományos hallgatói konferenciáját.

Az Anyanyelvünk évszázadai konferenciasorozat eredetileg azzal a céllal jött létre, hogy lehetőséget kínáljon elsősorban a hallgatóknak a tudományos pályán való elinduláshoz.  Az idén jubiláló konferencián visszahívják immár diplomás, korábbi tagjaikat, illetve mindazon alumnusokat, akiknek köze volt a Benkő Loránd Nyelvtörténeti Hallgatói Műhelyhez, hogy a kezdő és a már tapasztalt tudósok találkozhassanak.

A tanácskozás középpontjában idén a magyar nyelv története áll. A nyelv történetiségét azonban tágabban értelmezik: a hagyományos értelemben vett nyelvtörténeti témák mellett olyan előadások is szerepelnek a programban, amelyek nyelvszemléletében az idő, a tér és a humán dimenzió közül legalább kettő megjelenik.  

A tudományos előadások mellett a résztvevők megismerhetik a Nyelvtörténeti Műhely múltját és közösen megünnepelhetik, hogy az úttörő jellegű hallgatói konferencia immár egy évtizede része az ELTE történelmének.

Teljes program


A rendezvény az ELTE ALUMNI támogatásával valósul meg. 
Örök diákjait az Alma Mater visszavárja!