Bibliatudomány minor jelentkezés

2022.05.16.
Bibliatudomány minor jelentkezés
A 2015-ben indult bibliatudomány minor jó választás mindazok számára, akik – főszakjuk mellett – érdeklődnek a tág értelemben vett bibliai kultúra ókori kialakulása és máig ható fejleményei iránt. Jelentkezési határidő: 2022. június 23.

A minor hallgatói bevezetést kapnak a bibliai irodalom, történelem és vallások világába, megismerkednek a bibliai szövegek szerteágazó értelmezéstörténetével és a legfontosabb hermeneutikai módszerekkel, valamint szemináriumokon tanulmányozzák a bibliai és ezekkel rokon (apokrif, pszeudepigráf) szövegeket fordításban, de ha úgy döntenek, eredetiben is. A fakultatív tárgyak gazdag választéka ugyanis nem csak a különféle tudományos diszciplínák és művészeti ágak (irodalom, zene, képzőművészet, folklór, liturgia, filozófia, vallás, teológia) szempontjából mutatja be a Bibliát és annak kultúrtörténetét, hanem a bibliai nyelvek (főként héber, görög, arámi, latin) elmélyült tanulására is lehetőséget ad.

A minor honlapján és a képzés Facebook-oldalán minden további információ megtalálható, beleértve a tanegységlistát, az oktatók felsorolását és a korábbi félévek meghirdetett kurzusait is.