BTK-s éremeső az OTDK Humán Tudományi Szekciójában

2021.04.21.
BTK-s éremeső az OTDK Humán Tudományi Szekciójában
Az ELTE Bölcsészettudományi Karának hallgatói közül idén is sokan beneveztek a 35. OTDK Humán Tudományi Szekciójának a versenyébe, közülük többen is kiemelkedő eredménnyel végeztek.

A 43 tagozat közül 27-ben a Kar hallgatói szerezték meg az első helyet, a 125 kiadott helyezés közül 56-ot szintén az ELTE BTK hallgatója kapott meg. A Humán Tudományi Szekció keretében idén az ELTE Történelemtudományi Iskola jelöltje, a 2020-ban doktori fokozatot szerzett Szemethy Tamás tarthatta meg a Roska Tamás Tudományos Előadást. 

Kerti Anna Emese 100%-os teljesítménnyel nyerte meg az Ókortörténet – Klasszika filológia I. tagozat versenyét, a megszerezhető 100 pontból a bírálók és a zsűri 100 ponttal értékelték a munkáját. Ő ezzel megkapta a Pro Scientia Aranyérmesek Társaságának különdíját is.

Számos hallgatónk a két évvel ezelőtt megszerzett helyezés után idén is az első három között végzett a saját tagozatában, Illés Kornél pedig 2019 után ismét első helyezést ért el a Középkori egyetemes történelem tagozatban. 

A Humán Tudományi Szekció eredménylistája elérhető a szekció holnapján.

A Germanisztikai Intézet díjazottjainak részletes listája itt olvasható.

Minden helyezett és különdíjjal jutalmazott hallgatónak és témavezetőiknek gratulálunk!