Digitális bölcsészeti bevezető kurzus indul

2022.08.29.
Digitális bölcsészeti bevezető kurzus indul
Az ELTE Digitális Bölcsészet Tanszékének új kurzusán a hallgatók megismerhetik, hogyan kapcsolódik össze a bölcsészettudomány a digitális világgal.

Érdekel, hogyan segíthet Arany János egy chatbot létrehozásában? Szeretnéd megismerni, milyen történeti kérdések megválaszolására képes egy webarchívum? Kíváncsi vagy rá, hogyan segíthet a mesterséges intelligencia ismeretlen szerzők felkutatásában, évszázados rejtélyek megoldásában? Szívesen megtanulnád, hogyan lehet érdekes, informatív, hiteles infografikákat létrehozni, és azok segítségével összefoglalni egy kutatás eredményeit?

Ezekre és sok más hasonló kérdésre kaphatsz választ a hetente tartott előadások keretein belül, ahol minden alkalommal megismerkedhetsz egy új projekttel és a projekten dolgozó kutatókkal. Az előadásokat műhelymunka egészíti ki. Akkor is nyugodtan részt vehetsz rajtuk, ha nem rendelkezel programozói előismeretekkel.

A tárgy az újonnan induló Digitális Bölcsészet Minor egyik bevezető tárgya. A minorra a tavaszi félév végén lehet majd jelentkezni. 

  • oktató: Dr. Palkó Gábor
  • kód: BBV-184/10
  • időpont: SZ: 16:00-17:30
  • helyszín: ELTE BTK Főépület II. emelet 207-es terem
  • kurzus típusa: előadás