Disszertációm 180 másodpercben

2022.02.18.
Disszertációm 180 másodpercben
Idén a magyar hallgatók előtt is nyitva áll a „Ma thèse en 180 secondes” című pályázat.

A rangos eseményt már közel 30 országban megrendezik, mely által a doktorandusz hallgatók számára lehetővé teszik, hogy egyszerű módon megtanuljanak elmagyarázni egy összetett témát, vagyis disszertációjuk bemutatását.

A versenyen minden tudományos téma elfogadott. A pályázóknak vagy doktorandusznak kell lenniük az aktuális tanévben (2021-2022), vagy az előző tanévben (azaz a 2020-2021-esben) végzett doktoroknak. Pontosan három perc van egy világos, tömör és meggyőző előadás megtartására, egyetlen dia segítségével. A jelöltek teljesítményét zsűri értékeli. A magyar kiadás egyelőre online lesz, a regionális döntő azonban Bécsben kerül megrendezésre személyes részvéttel, az első két helyezett számára jutalomként.

Az alábbi linken történő regisztrációt követően a jelöltekkel felveszik a szervezők a kapcsolatot, hogy előadásaik megtartására egyeztessenek egy távzsűri előtti videokonferencia-időpontot. Közönség nem lesz, de a jelöltek fellépését élőben rögzítik, és egy későbbi időpontban újraközvetítik. Ha bármilyen kérdés felmerül a verseny lebonyolításával kapcsolatban, a pályázati útmutató a verseny hivatalos honlapján elérhető.

Facebook