Egyre közelebb, egyre távolabb: Kelet-nyugati üzletkötés a lassuló globalizáció korában

Egyre közelebb, egyre távolabb: Kelet-nyugati üzletkötés a lassuló globalizáció korában
02/27

2023. február 27. 17:00 - 18:30

online

02/27

2023. február 27. 17:00 - 18:30

online


Az ELTE Konfuciusz Intézet "Feltámadt Sárkány" című előadássorozatának következő vendége Holch Gábor, interkulturális vezetési tanácsadó, író.

Előadásában a húsz éve Sanghajban élő interkulturális vezetési tanácsadó azt veszi szemügyre, hogyan változnak az Ázsiával, és elsősorban Kínával üzletelő európai vállalatvezetők, vállalkozók hétköznapjai a globalizáció iránti újdonsült gyanakvás korában.

A COVID19 járvány egy már amúgy is töredező globális üzleti hálózatot tett újabb próbára: az Ázsiában vállalkozók rendszeresen kereskedelmi háborúk és politikai szócsaták össztüzében találták magukat. Egyesek a globalizáció sírját ássák, mások a Nyugat hanyatlását és a Kelet szükségszerű hatalomátvételét hirdetik. Mint látni fogjuk, a valóság ennél árnyaltabb. Holch Gábor húszévi tanácsadói tapasztalatára, valamint megjelenőfélben lévő angol nyelvű könyvéhez fűződő kutatásaira támaszkodva bemutatja, hogyan fut ki a talaj egyesek lába alól egy átrendeződő világban, és hogyan találnak mások új lehetőségeket, legyen szó egyes pályakezdőkről, vállalkozókról, felsővezetőkről, befektetőkről vagy többmilliárd dollár forgalmú multinacionális vállalatokról.

Holch Gábor az ELTE BTK filozófia és angol-amerikanisztika szakai után a CEU-n, majd a Bécsi Diplomáciai Akadémián tanult. Néhány év diplomáciai munka után 2002-ben Kínába költözött. 2005-ben alapított tanácsadói irodát Sanghajban Campanile Management Consulting néven, melyet ma is vezet. „Sárkányöltöny: A Kínában dolgozó nemzetközi felsővezetők aranykora” (Dragon Suit: The golden age of expatriate executives in China) című könyve idén jelenik meg New Yorkban a Business Expert Press gondozásában.

Az online előadáshoz az alábbi linken keresztül lehet csatlakozni. (Meeting ID: 893 2967 0048 Passcode: 444541)