Elismerték a Digitális Örökség Nemzeti Laboratórium munkáját

2021.12.17.
Elismerték a Digitális Örökség Nemzeti Laboratórium munkáját
A Digitális Örökség Nemzeti Laboratórium a Nemzeti Kutatási és Fejlesztési és Innovációs Hivatal Emerging Research Infrastructure címét nyerte le.

Az ünnepélyes díjátadóra 2021. december 16-án  került sor a Pécsi Tudományegyetemen, ahol az ELTE-n működő szervezet is átvehetette az oklevelet Palkovics Lászlótól, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkárától.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Magyarország kezdeményezésének célja, hogy feltérképezze az ötven legkiválóbb hazai infrastruktúra-hálózatot és felhasználóbarát módon tegye megismerhetővé az általuk kínált lehetőségeket. A kiválasztás a Nemzeti Kutatási Infrastruktúra Bizottság bevonásával történik, a nyertes kutatási infrastruktúrák hivatalos tanúsítványt kapnak.

A díjazott szervezetek bekerülnek a Hivatal honlapján elérhető, többféle paraméter alapján kereshető adatbázisba, és széles körű nemzetközi láthatóságukat, kapcsolatépítésüket segíti, hogy megjelennek a legfontosabb hazai kutatási infrastruktúrákat bemutató reprezentatív kiadványban is.