Előadói lehetőség az Ütközéspontok VII. Konferencián

2019.10.20.
Előadói lehetőség az Ütközéspontok VII. Konferencián
A Doktoranduszok Országos Szövetsége Filozófiatudományi Osztály 2020-ban, immár hetedik alkalommal rendezi meg Ütközéspontok elnevezésű éves konferenciáját, melynek másodjára ad otthont az ELTE Bölcsészettudományi Kara.

A tudományos találkozó elsődleges célja, hogy a filozófiai témában kutató doktoranduszok és doktorjelöltek bemutathassák tudományos eredményeiket és arról szakmai értékelést kapjanak. Az előadók számára specifikus témamegkötés nincs, a jelentkezők szabadon ismertethetik kutatásaikat. A szekciók pontos kialakítására az absztraktok elbírálását követően kerül sor.

Várjuk mindazok jelentkezését, akik a filozófia, vagy annak valamely határterületén folytatják doktori tanulmányaikat vagy disszertációjukat ilyen témában írják. Az Ütközéspontok VI. konferenciához hasonlóan ezúttal is tervezünk interdiszciplináris szekciót, hogy ezáltal párbeszédet teremtsünk a különböző határterületek doktori hallgatói között. Megfelelő számú jelentkezés esetén angol nyelvű szekciót is szervezünk. Továbbá, korlátozott számban doktori tanulmányokra készülő MA hallgatók is jelentkezhetnek. A konferencián elhangzott előadásokból a szekcióelnökök javaslatának, valamint a korreferensi bírálatok figyelembevételével, valamint a tematikus felépítést szem előtt tartva lektorált konferenciakötet készül.

A konferencia fővédnöke Dr. Ullmann Tamás, az ELTE Filozófiatudományi Doktori Iskolájának vezetője. A konferencia szakmai partnerei az ELTE Bölcsészettudományi Kar, a Magyar Filozófiai Társaság, a(z MTA) BTK Filozófiai Intézet, valamint a Nemzeti Tehetség Program. Felkért plenáris előadóink Dr. Ullmann Tamás (ELTE BTK) és Dr. Pavlovits Tamás (SZTE BTK).

További kérdések kapcsán forduljanak bizalommal a konferencia főszervezőihez:
Ruszkai Szilvia (ELTE, DE): ruszkai.szilvia.eva@gmail.com, +3630/4909323
Szabados Bettina (ELTE, BTK FI): szabados.bettina@gmail.com, +3620/5776953
Tóth Péter (SZTE): tpeterr07@gmail.com, +3620/9591532

A jelentkezés menete

Jelentkezni húsz perces előadások megtartására lehet. A szervezők a beérkezett absztraktok szakmai lektorálása után alakítják ki az előadók körét. Az előadásokat minden esetben tíz perces korreferensi vitaindítók követik, ezért a jelentkezőknek az előadás teljes szövegét is rendelkezésre kell bocsátaniuk a második megadott határidőig.

1) Jelentkezési ív hiánytalan kitöltése
2) A 2500–3000 leütéses absztrakt elküldése a dosz.filozofia@gmail.com e-mail címre *.doc(x) formátumban a következő formai kritériumok betartásával: 12-es betűméret, Times New Roman betűtípus, másfeles sorköz, sorkizárás, a szerző nevének és az előadás címének feltüntetése, bibliográfia és lábjegyzetek nélkül. Valamint kérjük minimum 3, maximum 5 kulcsszó megadását!

Jelentkezési határidő: 2019. november 10.

A szervezők 2019. november 17-ig tájékoztatják a jelentkezőket a szakmai lektorálás eredményéről.
Az előadás teljes szövegének és a regisztrációs díj befizetésének határideje: 2020. január 05.


Elbírálást követő teendők

1) Az előadás teljes szövegének elküldése:
A részvétel szigorú feltétele az előadók számára az absztrakt elfogadását követően egy 20.000 leütéses szöveg leadása, ennek hiányában nem tudunk korreferensi előadást biztosítani. A kéziratokat a dosz.filozofia@gmail.com e-mail címre várjuk.

2) A regisztrációs díj 4500 Ft, melyet az alábbi módon kérünk befizetni:
Kedvezményezett neve: Doktoranduszok Országos Szövetsége
Bankszámlaszáma: 11600006-00000000-62169239 (Erste Bank Zrt.) A megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni: Ütközéspontok 7. és a jelentkező teljes neve. A regisztrációs díjról számlát adunk.