Fulbright Ösztöndíjak 2023/24

2022.03.31.
Fulbright Ösztöndíjak 2023/24
A Fulbright Bizottság számos ösztöndíjat hirdet a 2023/2024-es tanévre az Egyesült Államokba, valamint vendég szakemberek meghívására. Jelentkezési határidők: posztgraduális hallgatóknak 2022. május 16.; oktatóknak, kutatóknak 2022. október 17.

Fulbright Posztgraduális Hallgatói Ösztöndíjak

Végzős hallgatók, doktoranduszok számára

Továbbtanulási / kutatási lehetőség a 2023-2024-es tanévben bármely tudományterületen vagy művészeti ágban. Alapfeltétel a pályázott témában legkésőbb 2022. július 31-ig szerzett legalább BA/BSc szintű diploma. A pályázók az Egyesült Államok bármelyik egyetemét választhatják. Az ösztöndíj időtartama 5-9 hónap. Aktív hallgatói jogviszony nem szükséges és a jelentkezésnek nincs felső korhatára.

Pályázati anyag és online jelentkezés
Jelentkezési határidő: 2022. május 16.

Humphrey Ösztöndíj

Szakmai továbbképzés

Szakmai továbbképzéssel kombinált egy éves tanulmányi program a 2023-2024-es tanévben a program által felkínált amerikai egyetemen. Ajánlott: A közszolgálat iránt elhivatott szakemberek számára, akik szakmai tapasztalataikat szeretnék bővíteni.

Pályázati anyag és online jelentkezés
Jelentkezési határidő: 2022. május 16.

Fulbright Foreign Language Teaching Assistant Program

Magyar mint idegen nyelv oktatók számára

Fokozatot nem adó, gyakorlattal egybekötött tanulmányi program magyar mint idegen nyelv oktatók számára, a 2023-2024-es tanévben  az Indiana University-n.

Pályázati anyag és online jelentkezés
Jelentkezési határidő: 2022. május 16.

Fulbright Oktatói ösztöndíjak

Egyetemi oktatók számára

Oktatási lehetőség a 2023-2024-es tanévben bármely tudományterületen vagy művészeti ágban. Alapfeltétel a pályázott témában 2022. december 1-ig megszerzett PhD/DLA oklevél és az amerikai egyetem meghívólevele. Az ösztöndíj időtartama 1 vagy 2 szemeszter.

Pályázati anyag és online jelentkezés
Jelentkezési határidő: 2022. október 17.

Fulbright Kutatói ösztöndíjak

Egyetemi / ELKH kutatók számára

Kutatási lehetőség a 2023-2024-es tanévben bármely tudományterületen vagy művészeti ágban. Alapfeltétel a pályázott témában 2022. december 1-ig megszerzett PhD/DLA oklevél és az amerikai akkreditált intézmény meghívólevele. Az ösztöndíj időtartama 3 – 5 hónap.

Pályázati anyag és online jelentkezés
Jelentkezési határidő: 2022. október 17.

Fulbright-Schuman Program

Kutatók / Oktatók számára számára EU-USA témakörben

Kutatói (pre-doctoral / post-doctoral) és oktatói ösztöndíjak az Európai Bizottság és az Amerikai Egyesült Államok közös finanszírozásában. Pályázni bármely tudományterületen lehet, a pályázat témájának szorosan kapcsolódnia kell az Európai Unió működéséhez, politikájához, és/vagy az Európai Unió és az Egyesült Államok transzatlanti kapcsolataihoz.

Pályázati anyag és online jelentkezés
Jelentkezési időszak: 2022. szeptember 15 - december 1.

Fulbright Senior Specialist Program

 Rövid ösztöndíj amerikai szakember meghívására

Lehetőség amerikai szakember/kolléga meghívására rövidebb időszakra (maximum 42 nap). Szemináriumok, előadások, workshop-ok, konzultációk, tanterv kidolgozása, fejlesztése, együttműködés kialakítása, folytatása céljából. Az Amerikai Külügyminisztérium fedezi a költségek egy részét (utazási költségek, napidíj), a fogadó intézmény biztosítja a szállást, napi étkezést, belföldi utazási költségeket.

Pályázati anyag és online jelentkezés
Jelentkezési határidő: folyamatos, de legkésőbb 3 hónappal az ösztöndíj kezdete előtt

Fulbright Intercountry Lecturing Program

Rövid ösztöndíj amerikai oktató meghívására

Lehetőség európai országban oktató amerikai Fulbright ösztöndíjas meghívására magyar intézmények számára.

Pályázati anyag és jelentkezés
Jelentkezési határidő: folyamatosan