Humántudományi kutatások járvány idején

Humántudományi kutatások járvány idején
10/22

2020. október 22.

ONLINE

10/22

2020. október 22. -

ONLINE


Online konferenciát rendez az MTA–ELTE „Lendület” Lingvális Artikuláció Kutatócsoport és az ELTE Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézete. 

A COVID-19 humántudományi hatásával foglalkozó konferencián olyan kutatók, valamint kutatást végző vagy tervező egyetemi hallgatók, doktoranduszok adnak elő, akiknek munkáját megnehezítette a járvány okozta veszélyhelyzet. A diskurzus célja, hogy a különböző területeken kutató szakemberek megismerjék és megvitassák egymás megoldási javaslatait. Az új nézőpontok új lehetőségeket nyithatnak az elakadt kutatásokban.

A konfereciát Bóna Judit, az ELTE BTK innovációért felelős dékáni megbízottja, az ELTE Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézet tudományos igazgatóhelyettese nyitja meg. A rendezvény során kerekasztalokat tartanak többek között az adatbázis-építés és a felvételkészítés nehézségeiről, a digitális antropológiáról és nyelvészeti etnográfiáról, valamint előadások hallgathatóak meg a járvány e-mailezésre gyakorolt hatásaról, a valós idejű hang- és képmódosító eljárásokról, és az egyetemi hallgatók beszédkutatási tapasztalatairól is.

Az konferencia MS Teams-en keresztül, az alábbi linken követhető.

Teljes program

A programot a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Tématerületi Kiválósági Programja támogatja.