Jelentkezz Információ- és tudásmenedzsment minorra!

2023.06.08.
Jelentkezz Információ- és tudásmenedzsment minorra!
A Könyvtár- és Információtudományi Intézet által indított Információ- és tudásmenedzsment minort mindazon hallgatóknak ajánljuk, akik:
  • naprakész információ- és tudásszervezési kompetenciákat kívánnak elsajátítani;
  • magabiztosan akarnak eligazodni napjaink információtelítettségében az álhírek között;
  • fejlesztenék a digitalizáció rohamos terjedéséhez igazodó kompetenciáikat;
  • gyakorlatias felkészültséggel bíró, megfelelő kommunikációs képességgel rendelkező szakemberekké szeretnének válni, s ezzel könnyedén érvényesülni a munkaerőpiacon.

► Hallgató- és gyakorlatorientált tanulási módszereink alkalmazása során a valódi munkaerőpiaci szereplőket is bevonjuk oktatási tevékenységünkbe (pl. Budapesti Corvinus Egyetem Egyetemi Központi Könyvtár; Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala).

► Építünk a jól bevált intézményen belüli partnerségre, a Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézettel, az Egyetemi Könyvtár és Levéltárral, valamint a BTK Gazdasági Hivatalával együttműködve kínáljuk minorunkat.

► Mindehhez színvonalas oktatási infrastruktúrát biztosítunk hallgatóink számára (könyv-, dia- és film-, háromdimenziós szkenner; tablet; asztali számítógép).

A minor jelentős hangsúlyt fektet a gazdasági, vállalkozói és jogi alapismeretekre, az üzleti információforrásokra, a legkorszerűbb információ- és tudásmenedzsment technikákra. Ezekhez kapcsolódik a marketing és a pr professzionális és gyakorlatias alkalmazásának, valamint az üzleti kommunikációnak az oktatása a felhasználóközpontú, minőségorientált, formailag és tartalmilag is személyre szabott szolgáltatói szemlélet kialakítása érdekében. A minort elvégző szakembereket az információ előállításával, feltárásával, szervezésével és szolgáltatásával foglalkozó gazdasági, társadalmi és kommunikációs szervezetek, vállalatok széles köre alkalmazhatja, nem beszélve a könyvtári szektorról. Az elsajátított ismeretek önálló információs kisvállalkozás indítását is lehetővé teszik, továbbá számos munkaterületen kínálnak elhelyezkedési lehetőséget.

Tantárgyak: Gazdasági, vállalkozói, jogi alapismeretek; Információ- és tudásmenedzsment; Marketing és pr; Üzleti kommunikáció; Üzleti információ; Gazdasági szakirodalmi információ; Kutatástámogatás; Tartalomkezelő rendszerek; Szerzői jog, információs etika; Üzleti levelezés, helyesírás; Dokumentumszerkesztés, tipográfia
Tanegységlista

További minorajánlatunk:

Határidő: 2023. június 22.

Kapcsolat:
Könyvtár- és Információtudományi Intézet
lis@btk.elte.hu