Konferencia Husz János halálának 600. évfordulója alkalmából

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar (Művelődéstörténeti Tanszék, Vallástudományi Központ, Szláv és Balti Filológiai Intézet), az Országos Széchényi Könyvtár, a Szent-Adalbert Közép- és Kelet-Európa Kutatásokért Alapítvány és a budapesti Cseh Centrum tisztelettel meghív minden érdeklődőt a Husz János halálának 600. évfordulója alkalmából rendezendő „Husz János és a magyar művelődés“ című nemzetközi konferenciára.


A konferencia időpontja: 2015. november 9–10.

A konferencia helyszíne: Budapest, ELTE BTK, OSZK

 

A konferencia Husz János életművével foglalkozik a magyar művelődés kontextusában, az alábbi témakörökben: vallástudomány, egyháztörténet, művelődéstörténet, kapcsolattörténet. Az előadások időtartama 20 perc.

 

A konferenciára jelentkezni legkésőbb 2015. augusztus 31-éig lehet, az előadás 15–20 soros összefoglalójával huszjanoskonferencia@gmail.com címen.

 

A konferencia és a konferencia előadásaiból tervezett tanulmánykötet nyelve magyar.

A konferencián való részvétel ingyenes, az utazás, a szállás költségeit a résztvevők maguk térítik. A konferencián elhangzott előadások írott változatát online konferenciakötetben és nyomtatott formában is publikáljuk. A tanulmányok beküldési határideje 2015. november 30.

 

Részletek és a jelentkezési lap
2015.07.02.