Nemzetközi Parlamenti Ösztöndíj

2020.05.06.
Nemzetközi Parlamenti Ösztöndíj
A Német Bundestag a berlini Freie Universität és a Humboldt Egyetem, valamint a berlini Műszaki Egyetem közreműködésével a Nemzetközi Parlamenti Ösztöndíj (IPS) lehetővé teszi a politika iránt érdeklődő fiatalok számára, hogy betekinthessenek a német parlament napi munkájába.

Az ösztöndíjat olyan jól képzett, politika iránt érdeklődő fiatal nők és férfiak vehetik igénybe, akik a program befejezését követően hazatérve aktívan és felelősségteljesen részt akarnak venni hazájuk demokratikus jövőjének alakításában. A Német Bundestag, a német parlament lehetőséget nyújt a fiatal szakembereknek, hogy 13 hetes tevékenységük során egy Bundestag-képviselő mellett megismerhessék a német parlamenti rendszert és a politikai döntési folyamatokat, valamint gyakorlati tapasztalatokat gyűjthessenek a parlamenti munka terén. 

Az ösztöndíjasokat a Német Bundestag független választási bizottsága választja ki - együttműködésben a berlini egyetemekkel - a szakmai, szociális, nyelvi és interkulturális kompetenciák alapján. Az ösztöndíj magába fogalja a havi 500 eurós támogatást, az ingyenes szállást, valamint a biztosítási és útiköltséget.

Pályázati feltételek:

  • magyar állampolgárság
  •  egyetemi diploma
  • német nyelvtudás
  • a német politika, társadalom és történelem ismerete
  • 30 évesnél fiatalabb kor az ösztöndíj megkezdésekor

Jelentkezési határidő: 2020. július 31.

Teljes pályázati kiírás
Jelentkezési nyomtatványok
További információ