Oktatói Digitális Képzések

Az ELTE BTK méltán büszke oktatásának magas színvonalára, igényes és kimagasló oktatóira. A hallgatók igényeinek változása azonban szükségessé teszi, hogy a Kar megkülönböztetett figyelmet fordítson arra, hogy hogyan tanítunk, hogyan segítjük azt, hogy jelenlegi hallgatóink elsajátítsák azt a tudást, amelyre szükségük van vagy lesz. Ennek érdekében a Kar olyan támogató rendszert alakít ki az oktatók számára, amelynek segítségével a tanítás és a tanulás mindkét fél számára hasznos és örömöt adó tevekénység lehet.

A támogató rendszer főbb elemei: a rendszeres oktatói képzések, például a digitális eszközök, tanulásmenedzsment rendszerek (pl. a Canvas) felsőoktatási kurzusokon való használatáról, a tananyag könnyebb elérhetőségéről, a digitális szövegek feldolgozásáról, illetve az interaktívabb oktatási formák lehetőségeiről. Emellett olyan oktatói közösségek kialakítására törekszünk a Karon, ahol az oktatók megoszthatják tanítással kapcsolatos tapasztalataikat, és egymástól, illetve szakemberektől kérhetnek egyéni tanácsokat arról, hogy hogyan tehetik kurzusaikat elérhetőbbé, átláthatóbbá és élvezhetőbbé. A kiváló oktatói és tananyagfejlesztői munkát ösztöndíjakkal kívánjuk segíteni.

Emellett szíves figyelmükbe ajánljuk az Oktatásfejlesztési és Tehetséggondozási Osztály által meghirdetett e-learning és módszertani képzéseit, amelyek itt találhatók.

A Szakmódszertani Központ 2021. május-június folyamán, az eddigiekhez hasonló módon indít online Oktatói Digitális Képzéseket, melyekre elsősorban az oktatók jelentkezését várjuk, de szívesen látunk más érdeklődőket, nem csak a BTK, hanem az ELTE más karairól is. A képzéseket a BTK oktatói tartják.

TERVEZETT KÉPZÉSEK: 2021. MÁJUS-JÚNIUS

  • MS Teams tippek és funkciók  bővebben
  • Csoportmunka online és offline  bővebben
  • A Canvas keretrendszer használata a gyakorlatban bővebben

JELENTKEZÉSI ŰRLAP
További információért írjon a metodika@btk.elte.hu címre.

A 2021. május-júniusi képzések időpontjai:

Kurzus Időpont Helyszín Oktató
MS Teams tippek és funkciók május 27. (csütörtök) 9:00-13:00 ONLINE képzés Dr. Major Éva, Dr. Szabó Éva
Csoportmunka online és offline június 9. (szerda) 9:00-13:00 ONLINE képzés Baditzné Dr. Pálvölgyi Kata, Klemmné Dr. Gonda Zsuzsa
június 15. (kedd) 9:00-13:00 Baditzné Dr. Pálvölgyi Kata, Klemmné Dr. Gonda Zsuzsa
A Canvas keretrendszer használata a gyakorlatban  május 20. (csütörtök) 9.00-13.00 ONLINE képzés Tartsayné Dr. Németh Nóra

JELENTKEZÉSI ŰRLAP

2021.05.08.