Professzionalizmus a kultúrában – felhívás

A Szépírók Társasága és a Kar Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének közös szervezésű Professzionalizmus a kultúrában - esztétikai és intézménykritikai közelítések c. konferenciájára május 31-ig 500 n-es absztrakt leadásával lehet jelentkezni (további részletek a felhívásban olvasható).

A szeptember 9-én megrendezésre kerülő konferencia történeti perspektívából és a kortárs kultúra tapasztalatai felől vizsgálja azt a kérdést, hogy mit jelent a professzionalizálódás az irodalmi és művészeti alkotótevékenységben. Esztétikai, szociológiai, intézményelméleti, kultúratudományi kérdéseket és művészek tapasztalatát, személyes történeteit latba véve járja körül azokat a változó kulturális, szociológiai, mediális feltételrendszereket, amelyek között a magyar kultúra története során és napjainkban valaki profi íróvá, művésszé vált és válik.

Olyan előadásokat várnak, amelyek a profi-amatőr szembeállítás ideológiai, esztétikai, illetve intézményes megalapozásával kapcsolatosak. A konferencia az alkotótevékenységre koncentrál; a befogadás, illetve a kritika területével - melyek ugyancsak nagyon érdekesek az amatőr-profi szembeállítás szempontjából - ezúttal nem foglalkozik a rendezvény.

A konferencia RÉSZLETES FELHÍVÁSA.

2016.05.13.