Régészet minor képzés indul

2018.07.27.
Régészet minor képzés indul
A régészet minor szakirányt a bolognai rendszerben bármely alapszakos ELTE-hallgató választhatja. A minor célja, hogy a régészetet nem fő hivatásként választó hallgatók általános képet kapjanak erről a szakterületről. 

A régészet minor nemcsak a Kárpát-medence régészetének egészéről ad átfogó képet, hanem kitekintést nyújt az egész eurázsiai világ korai kultúráira, sőt a világ régészetének számos más területét is bemutatja. Emellett lehetőséget ad a régészeti módszerek megismerésére. A hallgatók a minor által nyújtott kínálatból szabadon választhatják ki azokat a területeket és témákat, amelyek jobban érdeklik őket, így lehetőségük van a főszakjukhoz jobban illő órák kiválasztására. 

A legjobb hallgatóknak lehetőségük lesz ásatásokon való részvétellel megismerni a régészeti terepmunkát is. 

Azok az érdeklődő hallgatók, akik a következő tanévtől régészet minor szakos tanulmányokat kívánnak folytatni, a Neptunban jelentkezzenek fel a kiválasztott órákra. A végleges felvétel a második félév után a keretszám figyelembevételével történik. Felvételkor az intézet három tárgy eredményét veszi figyelembe. Ha a minorra felvehető létszámnál többen jelentkeznek, a három tanegységet a legjobb tanulmányi eredménnyel elvégző hallgatókat vesszük fel.

A tanegységlista innen letölthető, a részletekről 2018. szeptember 6-án 10 órakor tartunk tájékoztatót az Trefort-kert B épület 217-es helyiségében.

Plakát