Sikeres volt a Nyílt Nap a Bölcsészettudományi Karon

Az ELTE Bölcsészettudományi Kar 2014. január 24-én megrendezett Nyílt Napja az elmúlt évekhez hasonlóan idén is hatalmas érdeklődésre tartott számot és nagy sikert aratott. A Nyílt Nap programjain az előzetes várakozásokat, és a tavalyi látogatottsági számot felülmúlva közel 1500-1600 középiskolás vett részt. Reggel 8 órától kezdve érkeztek a látogatók az ország, illetve a Kárpát-medence különböző középiskoláiból, volt érdeklődő diák Sopronból, Zalaegerszegről, de Kassáról és Marosvásárhelyről is. A Gólyavár előterében a felállított standoknál egész nap tájékoztatták őket a Diákhitel Központ munkatársai, felvilágosítást kaphattak a TEMA Erasmus Mundus mesterképzésről, valamint a Szakmódszertani Központ pultjánál választ kaphattak a tanárképzéssel kapcsolatban felmerülő kérdéseikre is. A központi programok és szakos tájékoztatók időtartama alatt az Esélyszobában a speciális igényű hallgatók lehetőségeiről is érdeklődhettek a Nyílt Napra érkező diákok.

A Nyílt Nap hivatalos programsorozatát – melyre zsúfolásig megtelt a Gólyavár Mária Terézia és Pázmány Péter terme is – dr. Dezső Tamás, az ELTE BTK dékánja nyitotta meg. Beszédében bemutatta e patinás egyetem múltját, a jelenében rejlő örök érvényű értékeket és a bölcsészhallgatók számára nyitva álló lehetőségeket. Ezt követték Sujtó Attila a BTK Hallgatói Önkormányzat elnökének lelkesítő szavai a színes, változatos bölcsészéletről, a bölcsész életérzésről. A köszöntők után dr. Cseszregi Tamástól, az ELTE Oktatási Igazgatójától hallhattak az érdeklődők egy igen hasznos és informatív előadást a felvételi rendszer és a pontszámítás mikéntjéről, valamint a felvételi stratégiákról. A hivatalos megnyitó zárásaként dr. Brenner Koloman stratégiai ügyek dékánhelyettese ismertette a Kar elképesztően sokrétű és színes képzési struktúráját, illetve részletes tájékoztatást adott az alapszakos illetve osztatlan tanári képzésekről. A gólyavár Mária Terézia-termében zajló programokat dr. Gintli Tibor tanszékvezető egyetemi docens teltházas mintaórája zárta, előadásának címe "Allegória és szimbólum között. Ady képalkotásának sajátosságai" volt.

A központi programok végét követően, a vezető oktatók és a szakos hallgatói érdekképviselők jóvoltából kétszer 45 percben a szakos, illetve szakirányos tájékoztatók kerültek megtartásra. Az érdeklődés ezeken a programokon sem hagyott alább, és a Nyílt Napra látogató középiskolások alapos ismeretekkel felruházva, kérdéseikre választ kapva, magabiztos mosollyal az arcukon indultak haza: az ELTE BTK-t választják első helyen.

2014.01.30.