Tartson programot a Kutatók Éjszakáján!

2022.08.01.
Tartson programot a Kutatók Éjszakáján!
Az ELTE idén is csatlakozik a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozathoz, amelyre ebben az évben szeptember 30-án (pénteken) kerül sor.

A Kutatók Éjszakája a BTK számára fontos tudománykommunikációs és toborzási esemény is egyben, melyre oktatóink már tudnak programokat regisztrálni.

Néhány támpont a programok kitalálásához:

  • Javasoljuk, hogy az előadás maximum egy órás legyen, és lehetőleg 16 óra után kezdődjön, hogy a dolgozó célközönség is részt tudjon venni.
  • A rendezvény célcsoportja a tudományok iránt érdeklődő nagyközönség, ideértve a diákokat.  Ezért mindenkit bátorítunk, hogy a hagyományos előadásokon túl „közönségbarát” programokban – interaktív programok, játékok, bemutatók, előadóművészeti programok – is gondolkodjanak.
  • A zavartalan lebonyolítás érdekében kérjük, technikai igényeiket minél előbb egyeztessék a Kommunikációs csoporttal.
  • A teremfoglalást a terem@btk.elte.hu címen tudják kezdeményezni.
  • Ha szeretnének programot szervezni, de még nincsenek meg a program részletei (pl.: helyszín), a már meglévő adatokkal töltsék ki az űrlapot, a hiányzó adatokat pedig legkésőbb szeptember 11-ig küldjék meg.
Jelentkezni szeptember 11-ig lehet az alábbi űrlap kitöltésével és kép csatolásával, melyet Mózs Barbarának kell elküldeni a mozs.barbara@btk.elte.hu címre.

Ingyenes, online tudománykommunikációs tréning

A Kutatók Éjszakája szervezői szeretnék a résztvevő kutatókat egy online tudománykommunikációs tréninggel támogatni, hogy előadásuk mind a közönség, mind maguk számára felvillanyozó élmény legyen.

Az ingyenes tréning első felében a közérthető tudománykommunikációval kapcsolatban hallhatnak a kutatók tippeket és inspirációkat. Ezt követően 10 perces egyéni mentorálásra lehet jelentkezni korlátozott létszámban, ahol az egyéni, szakmai kihívásokra keressük közösen a megoldást.

A tréning időpontja: 2022. szeptember 22. (csütörtök) 10.00-12.00

Jelentkezés

Fontos időpontok:

  • Szeptember 28-án a programszerkesztés éjfélkor lezárul. Kérjük, amennyiben tehetik, legkésőbb szeptember 25-ig küldjék el a jelentkezési lapot, hogy az esetleges felmerülő részleteket még egyeztetni tudjuk.
  • Szeptember 29 és október 4. között nem lehet majd a programokat szerkeszteni, így az utolsó pillanatban érkező változtatásokra már nincs lehetőség.

Jelentkezési űrlap
Egységes arculati elemek