Új kétnyelvű TEMA + mesterképzés indul!

2017.10.17.
Új kétnyelvű TEMA + mesterképzés indul!

 

 

ELTE-s siker, hogy 2018. szeptemberétől indul a TEMA+ European territories: Heritage and Development Erasmus Mundus közös mesterképzés! A program az ELTE BTK Atelier Európai Historiográfia és Társadalomtudományok Tanszék koordinálásában valósul meg, a projekt vezetője és tudományos koordinátora Sonkoly Gábor habil. egyetemi docens, tanszékvezető, a Kar általános ügyek dékánhelyettese, adminisztratív koordinátora Zámbó Lilla doktorjelölt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az első magyar tannyelvű egyetem által koordinált Erasmus Mundus közös mesterképzés (TEMA) továbbfejlesztett változata az Erasmus+ program keretében újabb 5 évig várja a legkiválóbb európai és Európán kívüli hallgatókat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A képzést nyújtó Konzorcium – az ELTE, a párizsi École des Hautes Études en Sciences Sociales, a prágai Károly Egyetem és a Cataniai Egyetem – egy Európán kívüli partner egyetemmel is bővült: a kanadai Laval Egyetemmel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kétnyelvű (angol-francia) TEMA + mesterképzés célja, hogy a hallgatók jobban megértsék a kulturális örökség egyre növekvő jelenlétét és fontosságát az európai kontextusban olyan multinacionális és interdiszciplináris megközelítések alkalmazásával, amelyet egyetlen létező mesterképzés sem kínál Európában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A TEMA+ közös képzés az egyedülálló nemzetközi környezet mellett, a tanulmányi program összes költségét fedező és havi 1000 euróval járó Erasmus Mundus ösztöndíjat kínál a legkíválóbb hallgatók számára, akik tanulmányaik sikeres elvégzésével a résztvevő egyetemek kettős vagy közös diplomáját kapják.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A képzés költségtérítéses formában is nyitva áll: a tandíj összege az európai diákoknak 3000 euró/év, míg az Európán kívülieknek 6000 euró/év.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A jelentkezési határidő az ösztöndíjas helyekre 2018. február 11., a költségtérítéses képzésre 2018. június 17.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A jelentkezésről bővebb információ a mesterképzés honlapján, email-ben (secretary@mastertema.eu) és személyesen Zámbó Lillánál, a képzést koordináló ELTE BTK Atelier Európai Historiográfia és Társadalomtudományok Tanszéken működő TEMA+ Titkárságon (1088 Budapest, Múzeum krt. 6–8. I.em. 132.) érhető el.