Új pályázati felhívás a Szlovák Köztársaság Nemzeti Ösztöndíjprogramjára

2021.03.25.
Új pályázati felhívás a Szlovák Köztársaság Nemzeti Ösztöndíjprogramjára
A Szlovák Köztársaság Nemzeti Ösztöndíjprogramja keretében a mobilitás ösztönzése érdekében a 2021/2022-es tanévben új felhívás került kihirdetésre tanulmányi, kutatói, művészeti és előadási ösztöndíj benyújtására.

A pályázatok beadási határideje 2021. április 30. 16:00 óra, az ösztöndíjak a 2021/2022-es tanév folyamán valósulnak meg. Az ösztöndíjakra a következő oldalakon lehet pályázni online: www.stipendia.sk vagy www.scholarships.sk.

A Szlovák Köztársaság Nemzeti Ösztöndíjprogramja támogatja a külföldi hallgatók, doktoranduszok, egyetemi oktatók, kutatók és művészek mobilitását, bekapcsolódását a szlovák egyetemeken és a szlovák kutatóintézetekben folyó munkába. Az ösztöndíjra a világ bármelyik országának állampolgára pályázhat. Az alapvető tájékoztatást a programról angol nyelven csatoljuk. A program részletes leírását a pályázók a hivatalos honlapon találják www.stipendia.sk vagy www.scholarships.sk.

Az ösztöndíj a szlovákiai egyetemek és kutatói szervezetek hallgatóira, doktoranduszaira és posztdoktori hallgatóira is irányul, akik állandó lakóhellyel Szlovákiában rendelkeznek. Az ösztöndíj a tanulmányi, és/vagy kutatói ösztöndíj megélhetési költségeit fedezi a felsőfokú tanulmányok alatt (mester/doktori képzés), továbbá a tanulmányi és/vagy kutatói/művészeti ösztöndíjat a doktori tanulmányok alatt, vagy kutatói ösztöndíjat a posztdoktori hallgatók számára egy külföldi egyetemen, illetve kutatói szervezetnél.

Amennyiben kérdése van a Szlovák Köztársaság Nemzeti Ösztöndíjprogramról, közvetlenül ezen program adminisztrátoraihoz is fordulhat:

  • Kristína Sallerová (kristina.sallerova@saia.sk), állandó szlovákiai lakcímmel rendelkező pályázók;
  • Ondrej Aradský (ondrej.aradsky@saia.sk), külföldi pályázók.

A következő beadási határidő 2021. október 31., ami a 2021/2022-es tanév tavaszi félévkor megvalósulandó ösztöndíjakra vonatkozik.E

További információ: 

Szlovák Nemzeti Ösztöndíjprogram pályázat eredeti nyelven

Szlovák Nemzeti Ösztöndíjprogram pályázat angolul