Új próbahozzáférések

2024.03.08.
Új próbahozzáférések
Az ELTE munkatársai és hallgatói az alábbi adatbázisokat használhatják április elejéig:

Statista

2024. április 1-jéig ingyenes próbahozzáférés keretében elérhető a Statista adatbázis. Az adatbázishoz és a szolgáltatásokhoz az ELTE területén az egyetem internetes hálózatába történő bejelentkezés után, vagy távolról VPN-en keresztül lehet kapcsolódni.

A Statista a világ egyik legnagyobb statisztikai és piaci adatplatformja, amely több mint 80 000 témakörre vonatkozó, 170 iparág 22 500 forrásából származó statisztikák, jelentések, piaci elemzések széles körű gyűjteményével rendelkezik.

A 2007-ben Németországban alapított Statista világszerte 13 helyszínen működik, és mintegy 1100 szakembert foglalkoztat.

Rövid videó az adatbázisról és használatának előnyeiről itt tekinthető meg.


Scopus AI

Az Elsevier Kiadó próbahozzáférést biztosít új termékéhez, a Scopus AI-hoz.

HOZZÁFÉRÉS IDEJE: 2024. ÁPRILIS 4-IG

A Scopus AI egy generatív mesterséges intelligencián (GenAI) alapuló intuitív és intelligens keresőeszköz, amely segít eligazodni a Scopusban elérhető hatalmas mennyiségű információban. Lehetővé teszi, hogy természetes nyelvi lekérdezéssel találjunk meg cikkeket, valamint könnyen érthető összefoglalókat készít a kutatások eredményeiről. Segítséget nyújt az új kutatási területek feltérképezésében és az interdiszciplináris együttműködés lehetőségeinek megtalálásában.

A mesterséges intelligencián alapuló tudományos keresőről további információ található az alábbi linkeken:

Az Elsevier Kiadó örömmel fogadja a Scopus AI használatával kapcsolatos tapasztalatokat és észrevételeket is: visszajelzés küldés


A szolgáltatás az ELTE területén az egyetem internetes hálózatába történő bejelentkezés után, vagy távolról VPN-en keresztül érhető el.

Az adatbázis az egyetemen és otthonról is elérhető:

ELÉRÉS AZ EGYETEMEN

ELÉRÉS OTTHONRÓL