Ütközéspontok X.

Ütközéspontok X.
03/24 - 03/25

2023. március 24. - 2023. március 25.

03/24 - 03/25

2023. március 24. - 2023. március 25.


A Doktoranduszok Országos Szövetségének Filozófiatudományi Osztálya és az ELTE BTK Filozófia Intézete 10. alkalommal rendezi meg Ütközéspontok elnevezésű éves konferenciáját, melynek az ELTE Bölcsészettudományi Kara ad otthont.

A találkozó elsődleges célja, hogy a filozófiai témában kutató doktoranduszok és doktorjelöltek bemutathassák tudományos eredményeiket és arról szakmai értékelést kapjanak. Az előadók számára nincs specifikus témamegkötés, a jelentkezők szabadon ismertethetik kutatásaikat. A szekciók pontos kialakítására az absztraktok elbírálását követően kerül sor. Várjuk mindazok jelentkezését, akik a filozófia, vagy annak valamely határterületén folytatják doktori tanulmányaikat, vagy disszertációjukat ilyen témában írják.  

Az Ütközéspontok IX. konferenciához hasonlóan ezúttal is tervezünk interdiszciplináris szekciót, hogy párbeszédet teremtsünk a különböző határterületek doktori hallgatói között. Megfelelő számú jelentkezés esetén angol nyelvű szekciót is indítunk. Továbbá, korlátozott számban doktori tanulmányokra készülő MA/MSc hallgatók jelentkezését is várjuk. A konferencia legjobbnak ítélt előadásaiból tematikus tanulmánykötet készül. 

Részletes program a Facebook eseményben lesz olvasható.