2018.02.20. kedd   
.: Home :.    »    Menü  
  
   
   
   
   
   
   
   
   
.:  :.
   

Futsal határok nélkül - Főpolgármester és olimpiai bajnok az ELTE-n


KÁRPÁT-MEDENCEI EGYETEMEK KUPÁJA

Futsal határok nélkül - Főpolgármester és olimpiai bajnok az ELTE-n Tarlós István, Budapest főpolgármesterének és Dunai Antal, olimpiai bajnok fővédnökségével került megrendezésre 2013. március 21-23-án az ELTE Bogdánfy úti sporttelepén az egyetem és a BEAC közös szervezésében a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája.

A megnyitón Dezső Tamás dékán úr köszöntötte, rendhagyó módon az öt országból érkező magyar egyetemistákat.

Simon Gábor, a rendezvény egyik szervezője, az ELTE-BEAC ügyvezetője elmondta, hogy az ELTE által szervezett KEK páratlan kezdeményezés a régióban, a hagyományteremtő szándékkal létrehozott tornának célja, hogy a Kárpát-medence magyar egyetemein tanuló ifjúságnak a határokat átszelve, a sporton keresztül szervezzünk közösség- és kapcsolatteremtő rendezvényt összekötve a mozgás és a versenyzés örömével.

A torna céljairól bővebb TV interjút közölt a DigiSport, Reggeli Start műsora: http://www.digisport.hu/video/13551.

A péntek este a csapatok közös meccsnézéssel zárták a napot. Szombaton a már-már szokásosnak mondható cheerleader verseny mellett, az ELTE-BEAC jazz-, hastánc, aerobic és all star cheerleader bemutatóját követően a döntő is sikeresen lezajlott.

Dunai Antal és Eszterházy Márton, volt válogatott labdarúgók köszöntötték a résztvevőket. Az egyetemi sport szövetség részéről Kiss Ádám professzor úr, a MEFS elnöke köszöntötte a résztvevőket. Az első helyezett a Csíki Sapientia csapata lett, megelőzve a BME és a Nyíregyházi Főiskola alakulatait.

A torna célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet az egyetemi sport fejlesztésének fontosságára és a magyar közösségek kapcsolatának ápolására.

Köszönjük a csapatoknak, hogy gondoltak a torna jótékonysági eseményére is. Több doboznyi értékes sportfelszerelés érkezett be a Kárpátalján, az ukrán határ mellett fekvő Tiszakeresztúr Általános Iskolájának diákjai számára.

Még több részletet információt, a március végéig tartó gyűjtésről és a torna egyéb történéseiről itt olvashatnak: http://kek.elte.hu; http://www.facebook.com/karpatmedenceikupa


.:   Portálkezelői menü  •   Tartalom módosítása  •  Utolsó módosítás: 2013.03.26.      :.
.: facebook :..: iwiw :.
 ESEMÉNYNAPTÁR   
2018 február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
 ESEMÉNYEK   
Egyetemi Anyanyelvi Napok
Az ELTE Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézete idén is megrendezi az Egyetemi Anyanyelvi Napok (EAN) elnevezésű nagy sikerű programsorozatot, amely 2018. február 28-a és március 2-a között lesz az ELTE BTK-n. Részletek »
Márkusz László nagykövet előadása a vallás szerepéről a Nyugat-Balkánon
Áttekintés a vallás nemzetépítésben és politikában játszott szerepéről a Nyugat-Balkánon. Részletek »
Kulturális Örökség Tanulmányok - Múzeumi kurátori ismeretek specializáció
2018 őszétől új "Múzeumi kurátori ismeretek" elnevezésű specializáció
választható az Atelier Tanszék Kulturális Örökség Tanulmányok MA
képzésén belül. Részletek »
Campus Mundi ösztöndíj - felhívás
Campus Mundi ösztöndíjjal a hallgatók a világ szinte bármely országában tanulhatnak egy félévet, szakmai tapasztalatot szerezhetnek, illetve kapcsolati tőkére tehetnek szert, amellyel előnyt szereznek majd a munkaerőpiacon. Részletek »
Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál - felhívás
A fesztivál kiemelt célja, hogy a filmkészítés egyik legfontosabb társalkotójára, az operatőrre, munkája jelentőségére irányítsa a figyelmet, és lehetőséget teremtsen fiatal művészek bemutatkozására. Részletek »
 Tervezte ::  .: ELTE IIG WDG.IWDG :.
  © 2 0 1 0 - 2 0 1 8   E L T E   B Ö L C S É S Z E T T U D O M Á N Y I   K A R     M i n d e n   j o g   f e n n t a r t v a .
Cím :: ELTE BTK – 1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A.,   •   Telefon :: (+36) 1 411 6500   •   (+36) 1 411 6700   •   (+36) 1 411 6900   •   Webform :: küldje el véleményét!