Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

2024.04.17.
Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken
2024. április 9-én délután a kultúratanítás kérdései kerültek a középpontba az ELTE Magyar mint Idegen Nyelv Tanszék szakmai délutánján, mely az ELTE Alumni Központ támogatásával valósult meg.

Milyenek is vagyunk a külföldiek szemében? Vajon tetszik-e nekünk ez a kép? Szimpatikus-e, hogy panaszkodunk? Milyen módszertani fogásokkal gazdagíthatjuk a nyelvtanulók kulturális ismereteit? Megjelenhet-e motivációs eszközként is a kultúra a nyelvórákon?        

A fenti kérdésekre és még sok egyéb, a közös munkában részt vevő kollégáktól érkezett felvetésre kerestük a választ ezen a kedd délutánon. Pataky Csilla, az ELTE Alumni Központ vezetőjének köszöntője és tájékoztatója után Maróti Orsolya, majd Seidl-Péch Olívia tartott műhelymunkát.

A szakmai fórum sikere és az iránta megnyilvánuló érdeklődés egyaránt azt jelezte, hogy a rendezvényt és a közös munkát folytatni kell. Szükség van arra, hogy a tanszékünkön végzett, a magyar mint idegen nyelvi oktatás különböző színterein tevékenykedő kollégáknak találkozási lehetőséget biztosítson az alma mater.

A beszámolót Maróti Orsolya készítette.


A rendezvény az ELTE Alumni támogatásával valósult meg.
Örök diákjait az ELTE Alma Mater visszavárja!