Most érdemes jelentkezni doktori képzésre

2019.03.19.
Most érdemes jelentkezni doktori képzésre
Több mint 50 százalékkal emelkedett az állami ösztöndíjas képzésre felvehető doktoranduszok keretszáma.

A Nemzeti Felsőoktatási Törvény módosításának köszönhetően lényegesen több doktorandusz hallgató folytathatja doktori tanulmányait állami ösztöndíjas képzési formában - most érdemes tehát jelentkezni doktori képzésre a Kar doktori iskoláiba. A Filozófiatudományi, Irodalomtudományi, Nyelvtudományi és Történelemtudományi Doktori Iskolák 75 doktori oktatási programja teljes tudományterületi lefedettséget és magas szakmai színvonalat biztosít a hallgatók számára. Programjaink szinte minden hagyományos és modern kutatási irányzatban vezető helyet foglalnak el, és sok esetben egyedüli képzési helyei az adott szakterület tudományos utánpótlásának.

A hallgatók kutatási témáikat egy-egy iskolateremtő oktató-kutató irányítása mellett, rendszeres konzultációkkal kísérve dolgozhatják ki. E kutatói műhelyekben megismerkedhetnek a legfrissebb hazai és nemzetközi szakirodalommal, valamint a szakterület legújabb kutatási eredményeivel és módszereivel. A tanulmányi idő alatt a hallgatók publikációs kötelezettségeik teljesítése révén bekapcsolódnak a szakmai nyilvánosságba. A doktori iskolák és oktatási programok rendszeresen szerveznek hallgatói konferenciákat, amelyeken lehetőséget teremtenek a tehetséges doktoranduszoknak kutatási eredményeik ismertetésére és a tudósi habitushoz kapcsolódó készségek fejlesztésére. A hallgatókat egyetemi és egyetemen kívüli pályázati lehetőségek is segítik kutatásaik megvalósításában.

A felvételi időszak már elkezdődött; a felvételi eljárással kapcsolatos információk megtalálhatóak a honlapon. Jelentkezési határidőp: május 17.

Ismerd meg a Doktori Iskolákat!