BTK megállapított tanulmányi ösztöndíj 2023/24/2

2024.02.22.
BTK megállapított tanulmányi ösztöndíj 2023/24/2

Tisztelt Hallgató!

A tanulmányi ösztöndíj megállapításához az alábbi egymásra épülő mutatókat, számításokat kell elkészíteni a megadott sorrendben:

  1. Lépés: szakos átlag
  2. Lépés: kari átlag
  3. Lépés: szakos szorzó
  4. Lépés: ösztöndíjindex
  5. Lépés: előmeneteli index
  6. Lépés: ösztöndíjátlag.

A végső mutató az ösztöndíjátlag, amely alapján a hallgatók közötti rangsor feláll. Külön-külön rangsorolódnak az alap-, külön a mester- és külön az osztatlan képzéses hallgatók.

A megállapított összeg mértékét befolyásolja, hogy egy adott félévben hány hallgató pályázik tanulmányi ösztöndíjra, azaz hogy hány diák között osztható szét a felhasználható keret. (Az őszi szemeszterben magasabb az egy főre jutó tanulmányi ösztöndíj, a tavaszi félévben pedig alacsonyabb, hiszen tavasszal már az elsőévesek is pályáznak rá.)

A következő linken találja a 2023/24/2-es félévben megállapított tanulmányi ösztöndíjakat, ill. az ösztöndíjátlagok sávjait: Megállapított ösztöndíjsávok 2023/24/2.

A 0. lépcsőt el nem érő hallgatók ebben a félévben nem részesülnek tanulmányi ösztöndíjban.

A 0. lépcsőre kerülő hallgatók az alapösztöndíjat, azaz 8.400 ft-ot kapnak.

Az 1. és a 8. lépcsőt elérő hallgatók a 8.400 ft-os alapösztöndíjon felül differenciált ösztöndíjat is kapnak, a tábla a kettő végösszegét mutatja.

A pályázatban résztvevő hallgatók az elért ösztöndíjátlagukat megtalálják a Neptunba belépve a 2023/24/2-es félév hivatalos bejegyzései között.

A tanulmányi ösztöndíj megállapításának mutatóiról készítettünk egy áttekintő táblázatot, melyet itt talál: Ösztöndíj megállapításának mutatói.

Az ELTE BTK Tanulmányi Hivatala és Hallgatói Önkormányzata közösen készített egy tájékoztató videót a tanulmányi ösztöndíj megállapításának menetéről. A videót az alábbi linken érhetik el: https://www.youtube.com/watch?v=T8ND1iYHRu0

 

BTK Tanulmányi Hivatal