Felvételizőknek

Felvételizőknek

 

Az ELTE BTK-n 48 alapképzési szak közül válogathatsz.
Soknak tűnik, igaz? Segítünk megtalálni, mi az, ami igazán hozzád illik!

► Ha a MAGYAR a kedvenc tantárgyad, olvass tovább!
► Ha szereted a TÖRIT, és mindig is érdekelt a RÉGMÚLT, erre érdemes nézelődnöd!
► Ha a MŰVÉSZETEK világa vonz, ide kattints!
► Ha a NYELVTANULÁSBAN vagy jó és szívesen megismernél más KULTÚRÁKAT is, gyere erre!

Kövesd Instagram oldalunkat további érdekes tartalmakért és lépj be felvételizőknek szóló Facebook csoportunkba is!

Nem tudtál eljönni a Nyílt Napra?
Ide kattintva visszanézheted az előadásokat!

Útmutató és egyéb tudnivalók a jelentkezéshez:
Alapszakok esetén
Mesterszakok esetén

Miért válaszd az ELTE BTK-t?

A legszélesebb humántudományi oktatási és kutatási lehetőségek

Lehet, hogy nem is gondolnád, mennyi mindent tanulhatsz az itt eltöltött élveid alatt. Karunkon közel 70 nyelvet és kultúrát oktatunk, az olyan tradicionális bölcsész szakok mellett pedig, mint a magyar, a történelem vagy a nyelvszakok, tanulhatsz távoli kultúrákról és elsajátíthatsz különleges nyelveket, vagy részt vehetsz olyan képzésekben is, mint a régészet, a filmtudomány, vagy az újságírás.

Ne állj meg az alapképzésnél!

Az alapszak elvégzése után lehetőséged van tovább folytatni a tanulmányaidat 2-4 féléves mesterképzési szakjaink egyikén. A rugalmas képzési rendszerben 2 év alatt megszerezheted az egyetemi szintű diplomádat, amit mindenképpen ajánlunk, ha szeretnéd elmélyíteni a tudásodat egy adott témában. Bizonyos szakjaink között átjárást biztosítunk, így az alapszak után egy másik intézet mesterszakján is tanulhatsz, például a magyar alapszak után választhatod a kommunikáció-és médiatudomány mesterszakot. 

Életre szóló barátságok és szakmai kapcsolatok

A Bölcsészettudományi Kar ugyan hatalmas szervezet, mégis egy családias és összetartó közeg, ahol Te is megtalálod majd a helyedet. A bölcsészbulik hangulatát már a beiratkozás előtt megtapasztalhatod a Gólyatáborban, ahol leendő hallgatótársaiddal is összekovácsolódhatsz. A szemeszterek során részt vehetsz a szakodhoz kapcsolódó programokon és kirándulásokon, de összegyetemi bulikkal és kulturális programokkal is várunk. 

A kislétszámú szemináriumok keretében oktatóidat is jobban megismerheted, akik nem csak a szakdolgozatodban tudnak segíteni, a jövődet is egyengetik. A szakmai gyakorlatok keretében megteheted karriered első lépéseit, tehetséggondozási lehetőségeinket kihasználva bekapcsolódhatsz egy-egy intézet mindennap életébe, de „tanársegédi” jellegű feladatokat is elláthatsz.

„Azért szeretek a BTK-ra járni, mert itt ezerféle háttérrel rendelkező és ezerféle világlátású ember gyűlik össze nap mint nap. Itt mindenki megtalálja a társaságát, nem rekeszt ki senkit a közösség. Barátokon túl rengeteg értékes tudásra is szert lehet tenni, de ezért teljesíteni is kell." (K.Z. történelem alapszak)

Tudás, mellyel bárhol megállod a helyedet

Amellett, hogy egy-egy szakterületben elmélyülsz, elsajátítod majd az olyan „bölcsész skilleket" is, mint a nagy mennyiségű szövegek hatékony feldolgozása, a jó tárgyalási képességek, a kreatív gondolatok megvalósítása, vagy a változó világhoz való alkalmazkodás és a rugalmasság, melyekkel számtalan területen érvényesülhetsz. A nálunk végzett hallgatók karrierútjai nagyon sokszínűek, az itt megszerezett tudás pedig jól hasznosítható akár a kulturális szféra, a nagy cégek világa, vagy a kreatív ipar szakmái vonzanak. Nemzetközi ösztöndíjainkat kihasználva pedig a világ különböző tájaira is eljuthatsz, és a magabiztos nyelvtudás elsajátítása mellett szakmai ismereteidet is bővítheted.

„A BTK az a közösség, ahova bárki betér, mindenki szívesen látja. Ezért is imádok ide járni, mert olyan, mintha haza érkeznék. Mind a diákokra, mind a tanárokra bármikor lehet számítani. Mindenhol büszkén hangoztatom, hogy én BTK-s vagyok.” (K.A. angol-média mesterszak)

Csatlakozz közösségünkhoz, hiszen ELTE-s bölcsésznek lenni nem csak büszkeség, de egy életre szóló kaland is!

Ismerd meg a lehetőségeidet!

Egyetemi éveid alatt érdemes kihasználnod az külföldre szóló ösztöndíjakat. A különböző időtartamú programok keretében rövid tanulmányutakon vagy szakmai gyakorlaton vehetsz részt, de eltölthetsz 1 vagy 2 félévet külföldi partneregyetemeink cserehallgatójaként is. A lehetőségekről Gaál Tekla, a BTK Nemzetközi Kapcsolatok Irodájának vezetője tartott tájékoztatót, melyet itt tudsz megnézni.

A HELP, azaz a Hallgató eredményességet elősegítő program a beiratkozás pillanatától a hallgatók rendelkezésére áll tanácsadással, segítségnyújtással. Akár tanulmányi ügyekben van szükséged segítségre, akár a coachingot, vagy a pszichológiai tanácsadást vennéd igénybe, fordulj bátran kollégáinkhoz! A HELP téjékoztatóját ide kattintva tudod megnézni.


Őket is érdemes követned:

Eötvös József Collegium  – Szakmai műhelyek, kis csoportos órák, ingyenes nyelvtanulás, konferenciák, összetartó közösség. Ez vár Magyaroroszág legrégebbi szakkollégiumában. Számos karról, szakról, szakterületről nagyon sok ember – jelenleg több, mint 200 – gyűlik össze itt a Collegiumban, hogy kivételesen hasznos és színvonalas munkát folytasson. Ismerj meg minket!

Karrierközpont – Karriertanácsadás, állásközvetítés, szakmai tréningek. Azért dolgozunk, hogy minden segítséget megadjunk az ELTE hallgatóinak, hogy karriertervezés és társadalmi felelősségvállalás terén tudatosan gondolkodó emberként hagyják el az egyetemet. Ismerj meg minket!

BEAC – Az ELTE sportegyesülete, a BEAC számos sportolási lehetőségről gondoskodik az egyetemi éveid alatt, mindezt pénztárcabarát áron! Legyen szó csapatsportokról, aerobik vagy erőnléti edzésekről, vagy akár cheerleadingről, a BEAC-ban szinte minden sportágat megtalálsz. Ismerj meg minket!

ELTE Shop – Öltözz ELTE-be! A Shop kínálatából Te is beszerezheted a legújabb egyetemi dizájnnal készült ruházati és használati tárgyakat. Ismerj meg minket!