Felvételizőknek

Felvételizőknek

 

Csatlakozz két héten át zajló programjainkhoz, és tudj meg mindent a téged érdeklő szakokról!

Tájékoztatók: Nem csak a felvételi pontszámítás és az egyetemi képzési rendszer sűrűjében segítünk eligazodni, de megismerheted a nemzetközi lehetőségeket, a hallgatói szolgáltatásainkat, és felteheted a kérdéseidet a különböző szakok hallgatóinak és oktatóinak is.

Mintaórák: Már biztosan nagyon kíváncsi vagy rá, hogyan zajlik egy igazi egyetemi óra...Hogy minél több területet ismerhess meg, minden szakunkról a legizgalmasabb órákat válogattuk össze neked, melyeken online vehetsz részt, az utána lévő tájékoztatók során pedig mélyebben is beleláthatsz egy-egy szak életébe.

Közösségi programok: Idén sem csak online találkozhatsz velünk! Foglald le a helyedet a Trefort-kerti séták egyikére, ismerd meg egyetemünket, és kérdezz bátran a sétákat vezető hallgatóktól! Részletek hamarosan.

Január 25.
15:00 Az eseményt megnyitja Dr. Sonkoly Gábor, az ELTE BTK dékánja. Köszöntő beszédet mond Dióssy Panka, az ELTE BTK HÖK elnöke

 

Link

15:30 Tájékoztató az alapszakos képzési rendszerről – Dr. Horváth Krisztina, az ELTE BTK oktatási és tanulmányi ügyek dékánhelyettese
16:30

Tájékoztató az érettségi-felvételi rendszerről – Dr. Bukta Péter, a Felsőoktatási Felvételi Főosztály Tájékoztatási Osztályának vezetője

Január 26.
15:00 Tájékoztató a nemzetközi lehetőségekről – Balaci Sándor, Deák Izabella, Gaál Tekla (ELTE BTK Nemzetközi Kapcsolatok Irodája) Link
16:00 Tájékoztató a tanárképzési rendszerről – Antalné Dr. Szabó Ágnes Link
17:00 Tájékoztató az ELTE BTK hallgatói szolgáltatásairól – a HELP program munkatársai Link
Szakos mintaórák és tájékoztatók
Január 27. // Szakos mintaórák és tájékoztatók 1. nap
Január 28. // Szakos mintaórák és tájékoztatók 2. nap 
Január 29. // Szakos mintaórák és tájékoztatók 3. nap 
Február 1–5.
Trefort-kerti séták – Részletek hamarosan

Miért válaszd az ELTE BTK-t?

A legszélesebb humántudományi oktatási és kutatási lehetőségek

Lehet, hogy nem is gondolnád, mennyi mindent tanulhatsz az itt eltöltött élveid alatt. Karunkon közel 70 nyelvet és kultúrát oktatunk, az olyan tradicionális bölcsész szakok mellett pedig, mint a magyar, a történelem vagy a nyelvszakok, tanulhatsz távoli kultúrákról és elsajátíthatsz különleges nyelveket, vagy részt vehetsz olyan képzésekben is, mint a régészet, a filmtudomány, vagy az újságírás.

Ismerd meg alapképzési szakjainkat!

Olvasd el felvételizőknek szóló kiadványunkat!

Életre szóló barátságok és szakmai kapcsolatok

A Bölcsészettudományi Kar ugyan hatalmas szervezet, mégis egy családias és összetartó közeg, ahol Te is megtalálod majd a helyedet. A bölcsészbulik hangulatát már a beiratkozás előtt megtapasztalhatod a Gólyatáborban, ahol leendő hallgatótársaiddal is összekovácsolódhatsz. A szemeszterek során részt vehetsz a szakodhoz kapcsolódó programokon és kirándulásokon, de összegyetemi bulikkal és kulturális programokkal is várunk. 

A kislétszámú szemináriumok keretében oktatóidat is jobban megismerheted, akik nem csak a szakdolgozatodban tudnak segíteni, a jövődet is egyengetik. A szakmai gyakorlatok keretében megteheted karriered első lépéseit, tehetséggondozási lehetőségeinket kihasználva bekapcsolódhatsz egy-egy intézet mindennap életébe, de „tanársegédi” jellegű feladatokat is elláthatsz.

„Azért szeretek a BTK-ra járni, mert itt ezerféle háttérrel rendelkező és ezerféle világlátású ember gyűlik össze nap mint nap. Itt mindenki megtalálja a társaságát, nem rekeszt ki senkit a közösség. Barátokon túl rengeteg értékes tudásra is szert lehet tenni, de ezért teljesíteni is kell." (K.Z. történelem alapszak)

Tudás, mellyel bárhol megállod a helyedet

Amellett, hogy egy-egy szakterületben elmélyülsz, elsajátítod majd az olyan „bölcsész skilleket" is, mint a nagy mennyiségű szövegek hatékony feldolgozása, a jó tárgyalási képességek, a kreatív gondolatok megvalósítása, vagy a változó világhoz való alkalmazkodás és a rugalmasság, melyekkel számtalan területen érvényesülhetsz. A nálunk végzett hallgatók karrierútjai nagyon sokszínűek, az itt megszerezett tudás pedig jól hasznosítható akár a kulturális szféra, a nagy cégek világa, vagy a kreatív ipar szakmái vonzanak. Nemzetközi ösztöndíjainkat kihasználva pedig a világ különböző tájaira is eljuthatsz, és a magabiztos nyelvtudás elsajátítása mellett szakmai ismereteidet is bővítheted.

„A BTK az a közösség, ahova bárki betér, mindenki szívesen látja. Ezért is imádok ide járni, mert olyan, mintha haza érkeznék. Mind a diákokra, mind a tanárokra bármikor lehet számítani. Mindenhol büszkén hangoztatom, hogy én BTK-s vagyok.” (K.A. angol-média mesterszak)

Csatlakozz közösségünkhoz, hiszen ELTE-s bölcsésznek lenni nem csak büszkeség, de egy életre szóló kaland is!