GYIK

GYIK

Jelen tájékoztatót a Tanulmányi Hivatal készítette azzal a céllal, hogy megkönnyítse az ELTE Bölcsészettudományi Karán tanuló hallgatók eligazodását a szabályzatok sokaságában és segítse Őket adminisztrációs feladataik megvalósításában. Ez a tájékoztató az érvényes Hallgatói követelményrendszernek (továbbiakban HKR) egy kivonatolt, gyakorlatias változata, amely a leggyakrabban felmerülő hallgatói kérdésekre próbál könnyen érthető válaszokat adni. A tájékoztató értelemszerűen nem helyettesíti a HKR-t, viszont a változásokkal párhuzamosan aktualizálásra kerül.

A hallgató tanulmányai során rendre számtalan határidővel találja magát szemben. Ez a tájékoztató segít eligazodni abban, hogy mikor mi a teendő, mire kell oda figyelni az adminisztratív kötelezettségek teljesítése során. A tájékoztató mellett feltétlenül fontosnak tartjuk kiemelni, hogy az aktuális félévre szóló Határidős jegyzék nélkülözhetetlen kellék a naprakész tájékozódásban! A Hivatal ezzel is segíti a hallgatókat a féléves adminisztrációs feladataik teljesítésében.

A tájékoztató folyamatosan bővül az aktuális kérdéskörökkel, az aktuális szabályozások pedig frissítésre kerülnek.

Azon kérdésekkel kapcsolatban, amelyeket a tájékoztató nem tárgyal, a Tanulmányi Hivatal munkatársai és a Kari HÖK a jövőben is készséggel áll rendelkezésre.

Rövidítések:

HKR = Hallgatói követelményrendszer (ELTE Szervezeti és Működési szabályzat II. kötet)

Nftv. = 2011. évi CCIV. törvény a nemzeti felsőoktatásról

Vhr1. = 87/2015. (IV. 9.) Korm. rendelet a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról

Tbj. = 2019. évi CXXII. törvény a társadalombiztosítás ellátásaira jogosultakról, valamint ezen ellátások fedezetéről