HALLGATÓI TÁJÉKOZTATÓ A SZAKDOLGOZAT FELTÖLTÉSÉNEK MENETÉRŐL

2023.10.26.
HALLGATÓI TÁJÉKOZTATÓ A SZAKDOLGOZAT FELTÖLTÉSÉNEK MENETÉRŐL

Tisztelt Hallgató!

 

A 2023/24. tanév tavaszi félévében kizárólag Neptunon keresztül, elektronikusan kell leadni a szakdolgozatot.

Felhívjuk figyelmét arra, hogy a szakdolgozatot valamennyi képzésen csak témavezetői jóváhagyással lehet leadni. Kérjük, hogy a szakdolgozat-befogadási (témavezetői jóváhagyás) kérést 2024. április 3. és április 10. között szíveskedjék kezdeményezni! A szükséges lépéseket megtalálja a levelünkhöz csatolmányként kapott „Szakdolgozat-befogadási kérés” című dokumentumban.

Ahhoz, hogy a szakdolgozat befogadási kérés lehetővé váljon a Neptunban a Tanulmányi Hivatalnak beállításokat kell elvégezni.

A technikai folyamat következtében azon hallgatók, akik már a korábbi félévek egyikében záróvizsgára jelentkeztek a következő rendszerüzenetet kaphatják:

"Tájékoztatjuk, hogy ……… képzésén a ……… című szakdolgozat befogadási kérése oktató által elutasításra került.”

Kérjük, ezt az üzenetet ne vegyék figyelembe!

Ekkor válik lehetővé, hogy a Tanulmányok menü Szakdolgozat/Szakdolgozat jelentkezés felületén kezdeményezzék a szakdolgozat befogadási kérést.

A szakdolgozat feltöltésének határideje:

  • BTK alap (BA), mester (MA), szakirányú (SZT) képzésben: 2024. április 15. 23:59 óra
  • ANGOL NYELVOKTATÓ képzésben: 2024. április 30. 23:59 óra
  • OTAK képzésben: 2024. április 23. 13:59 óra

 

A szakdolgozat elkészítéséhez a szakos tartalmi és formai követelményeket gondosan ellenőrizze:

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a szakdolgozat leadás határidejének meghosszabbítására nincs lehetőség, amennyiben a feltöltéskor technikai akadályba ütközik, azonnal készítsen képernyő fotót és a problémát jelezze a szakzaras@btk.elte.hu email címen.

 

A szakdolgozat Neptunba történő feltöltése a „Tanulmányok menüben a szakdolgozat/szakdolgozat jelentkezések” felületen lehetséges.

 

További segítségként javasoljuk, hogy nézze meg az Oktatási Igazgatóság által készített videofilmet. A videó megtekintéséhez student.elte.hu-s e-mail azonosító szükséges.

Fontos információ a feltöltéshez:

 

A szakdolgozat bírálatának megtekintése a Neptunban lehetséges, azt követően, hogy a bíráló oktató feltöltötte. Kérjük, kövesse a szakdolgozat bírálatának megtekintése segédletet, amit levelünkhöz csatoltunk.

 

Nyelvvizsga: Kérjük, hogy tekintse meg az alábbi weboldalt az idegennyelv-ismereti követelmények változásáról:

  • A Neptunba egy dokumentum/fájl tölthető fel (zip vagy pdf).
  • Kérjük, hogy a szakdolgozatot (feltöltendő fájl neve) az alábbiak (név_Neptunkód_szd_2023_24_2) szerint nevezze el. Minta: Fekete_Tibor_XCVRQ2_szd_2023_24_2
  • A maximális feltölthető fájlméret 200 MB
  • A „Kivonat” mezőbe maximálisan beírható karakterszám: 500   Amennyiben ennél több karakter kerül ebbe a mezőbe, a rendszer az alábbi hibaüzenetet fogja mutatni: „Az entitás érvénytelen attribútummal rendelkezik. A(z) Extra2 értéke túl hosszú (Jelenlegi: …, Megengedett: 500).” Ha ezt a hibaüzenetet kapja, rövidítse le a „Kivonat” mezőbe írt szöveget. (Nem baj, ha ez eltér a szakdolgozatban szereplő kivonat szövegétől.)   
  • Javasoljuk, hogy a szakdolgozat feltöltésére legalább 10-15 percet szánjon a határidő lejárta előtt, mert a cím beírása, a kivonat és a kulcsszavak bevitele, valamint a szakdolgozat fájl feltöltése időigényes művelet.

https://www.elte.hu/content/idegennyelv-ismereti-kovetelmenyek-valtozasa-az-elte-szakjain.t.27786

Szakdolgozat-befogadási kérés

Szakdolgozat bírálatának megtekintése

 

Amennyiben bármilyen kérdés vagy probléma merül fel a szakdolgozat feltöltése során, kérjük, jelezze azt a szakzaras@btk.elte.hu e-mail-címen

A Tanulmányi Hivatal nevében tanulmányainak befejezéséhez jó egészséget, sok erőt és sikert kívánok!

Budapest, 2024. április 3.

Határ Anita

hivatalvezető

ELTE BTK Tanulmányi Hivatal